Нардеп, про якого не чути вже роки, Іван Стойко вирішив напередодні виборів нагадати про себе і зробив гучну заяву.

Про те, що 16 жовтня у суботу в Тернополі міліціонери затримали і побили його помічника.

– У суботу ввечері мій помічник Віталій Сиротюк повертався з дружиною і двома дітьми додому. У під’їзді власного будинку його зустріли троє міліціонерів, які, застосувавши фізичну силу на очах переляканих дітей і дружини, затримали його, силоміць вдягли у наручники і відвезли у відділок, – заявляє Стойко. – Міліціонери не дозволяли йому дзвонити. Вночі моєму помічникові стало погано і міліціонери були змушені викликати швидку допомогу. До лікарні його перевезли аж о 5 годині ранку у сильно пошкодженому одязі і зі слідами ударів на тілі та обличчі.
А далі у своїй заяві, після такої серйозної інформації, Стойко раптом починає смішити людей, заявляючи, що… затримання його помічника є спланованою дією, яка направлена проти нього і може бути помстою за його критичні виступи проти теперішньої влади.
– Такими діями влада намагається тиснути на мене і перешкодити мені, як члену партії «За Україну!» вести передвиборчу агітацію, – переконує Стойко. – Разом з Віталієм Сиротюком ми мали наступного дня після його затримання їхати в Бучач на зустріч з виборцями. Але це нас не зупинить. Такими методами влада вже боролася з нами в 2003-2004 роках і ми добре пам’ятаємо, чим це для неї закінчилося.

Стойко пообіцяв звернутися до Генерального прокурора та міністра внутрішніх справ з вимогою детального розслідування цієї ситуації і притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, що, ставши нардепом, Стойко у приміщенні НРУ одразу провів прес-конференцію. «Відмучивши» свій період у кріслі губернатора, він пообіцяв стати найзапеклішим лобістом Тернопільщини у стінах Верховної Ради. І роздав журналістом листок формату А-4 з численними обіцянками, що він буде робити як нардеп. То може б краще, пане Стойку, розповісти, що виконано із того списку? Точніше, чому не виконано? Адже в ті часи ще були при владі праві сили, ніхто ж не заважав.

І власне цей звіт буде жителям Тернопільщини почути значно цікавіше, ніж заяви про те, як нова влада «тисне» на «найактивнішого опозиціонера» всіх часів і народів. Хоча анекдоти були завжди коньком Стойка, чого лиш вартий його хіт про броньовик для боротьби з корупцією…