.

До сьогоднішнього дня Тернопіль входив до трійки міст, які досі не мали Статуту територіальної громади міста. Депутати міської ради сьогодні цю ситуацію виправили – на сесії вони затвердили документ, над яким робоча група почала працювати ще у 2007 році.

.

Враховуючи усі пропозиції і зауваження науковців, практиків, представників громадських організацій і політичних партій був прийнятий кінцевий варіант Статуту, який складається з 9 розділів, і який, на думку заступника міського голови Олександра Степанюка, дозволить самоідентифікуватися територіальній громаді.

– Статут містить положення, які вже апробовані в Статутах інших територіальних громад України. Він дозволяє конкретизувати форми участі громадян в реалізації місцевого самоврядування. Адже в законі про місцеве самоврядування лише згадуються загальні збори громадян, місцеві ініціативи, місцевий референдум і все. А у Статуті ми спробували конкретизувати ці форми участі громадян в реалізації місцевого самоврядування. Звичайно, цей документ є аполітичний і він не прив’язаний до будь-якої політичної сили чи ідеології, – вважає чиновник.

Дізнатися детальніше про те, як пересічні тернополяни можуть вплинути на місцеву владу можна за цим посиланням.