Конкурс на здобуття премії імені Михайла Дерегуса за 2024 рік оголосило Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти. Її присуджують художникам у номінації «Живопис» за визначні твори або цикл творів, що відзначаються високим професіоналізмом виконання.

Робота має бути створена та оприлюднена протягом останніх п’яти років, але не пізніше ніж за три місяці до його подання на здобуття премії, має позитивні рецензії у мистецтвознавчій літературі, засобах масової інформації. Розмір премії становить 20 тисяч гривень.

Відбір творчих робіт претендентів на здобуття премії проходитиме за такими критеріями: професійна майстерність; використання в художніх творах технік, комбінацій, сюжетних ліній, мотивів, образів, співзвучних з творчістю Михайла Дерегуса; участь у всеукраїнських (міжнародних) виставках образотворчого мистецтва (живопис). Детальніше з умовами здобуття премії можна ознайомитися на сайті Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти.

Пропозиції щодо претендентів на здобуття премії вносять інститути громадянського суспільства, що спрямовують свою роботу на підтримку культури і мистецтва, підприємства, установи, організації усіх форм власності та заклади мистецької освіти. Для цього до першого листопада 2024 року до Держмистецтв необхідно подати пакет  документів виключно в електронному вигляді на email: n.pashkova@arts.org.ua.

Ольга Трач