Новий опалювальний сезон розпочався у більшості громад Тернопільщини. У деяких громадах ще триває процес прийняття рішень про його початок.

Про це під час брифінгу у ТОВА повідомив директор департаменту архітектури, містобудування, житлово-комунального господарства та енергозбереження Тернопільської ОВА Володимир Харченко.

– Основна частина громад станом на 18 жовтня вже прийняла рішення про початок опалювального сезону, інші перебувають в стадії прийняття, – сказав Володимир Харченко. – Зокрема, 18 жовтня включили опалення у Бережанах, 17 жовтня – у Кременці. Треба бути готовим до того, що при включені мереж в експлуатацію, враховуючи високий знос основних комунікацій, не виключено, що будуть виникати пошкодження і позаштатні ситуації. Але ремонтні бригади готові, створений необхідний запас матеріалів для проведення аварійних невідкладних робіт. Період входження в стабільний період роботи опалювального сезону займе певний час.

У департаменті архітектури, містобудування, житлово-комунального господарства та енергозбереження здійснюють постійний моніторинг температури повітря, і дані направляють до територіальних громад. Нинішні температурні показники такі, що дають підстави для початку опалювального сезону. Володимир Харченко відзначив, що якщо температура буде підвищуватися, то громади мають право прийняти рішення про призупинення опалювального сезону або скорочення постачання теплоносія. Про це буде повідомлено у ЗМІ і доведено до відома населення.

Ольга Трач