Протягом тижня на грип і ГРВІ захворіло понад три тисячі жителів Тернопільщини. Як повідомили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб, захворюваність зросла майже на 9%. Більшість інфікованих – школярі.

За словами головної державної санітарної лікарки області Оксани Чайчук, наразі найчастіше хворіють діти і дорослі, що перебувають в організованих колективах. Окрім грипу та ГРВІ, у краї продовжують виявляти випадки COVID-19.

«За останній тиждень кількість захворілих ГРВІ у порівнянні з попереднім тижнем збільшилась на 8,8% (3355 випадків проти 3083). Питома вага дітей до 18 років серед хворих склала 62,6%, школярів – 39% від усіх захворілих дітей. У порівнянні з попереднім тижнем відмічається ріст хворих на ГРВІ дітей на 9%, школярів – на 6,3%. Госпіталізовано за тиждень 132 особи, із них 74 дитини. Кількість госпіталізованих збільшилась на 21,1%. За тиждень зареєстровано 35 випадків захворювання на COVID-19. З числа лабораторно підтверджених випадків COVID-19 питома вага дітей віком до 18 років становить 11,4%».

Додамо, з початку епідсезону на Тернопільщині зареєстровано 2 летальних випадки внаслідок COVID-19 серед осіб старше 65 років.

Софія Романська