Сучасний автомобіль швидкої допомоги отримала Тернопільщина. Це допомога від Благодійного центру «King Salman Humanitarian Aid and Relief Centre» із Королівства Саудівської Аравії.

– Автомобіль, спроектований як мобільне відділення інтенсивної терапії, – розповіли у Тернопільській обласній військовій адміністрації. – Його використовуватимуть для надання необхідної допомоги пацієнтам, які потребують додаткових заходів для підтримки життя під час транспортування до лікарень та між лікарнями. Він оснащений необхідним обладнанням, включаючи реанімаційний блок з апаратом ШВЛ та дефібрилятором.

Всього за підтримки Фундації Олени Зеленської  передали 25 автомобілів швидкої допомоги. Їх розподілили між 17 регіональними центрами екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, зокрема у Тернопільській, Волинській, Дніпропетровській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Одеській, Рівненській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій, Сумській та Чернігівській областях.

З початку повномасштабної війни за координації МОЗ отримано 1070 автомобілів швидкої медичної допомоги у рамках гуманітарної допомоги, з яких 60 є броньованими. Зокрема, 77 автомобілів отримано через Фундацію Олени Зеленської.

Ольга Трач