Цьогоріч близько тисячі людей старшого віку шукали роботу на Тернопільщині. Частина пенсіонерів влаштувалися в освітній та медичній галузях, також зайняли вакансії інженерів, водіїв, бухгалтерів, слюсарів.

Через дефіцит спеціалістів більш затребувані на ринку праці стали люди пенсійного віку, – розповідають в обласному центрі зайнятості. Деякі з них, зокрема, влаштувалися на керівні посади.

«З початку року  через місцеві підрозділи Тернопільського обласного центру зайнятості шукали  роботу 940 людей старшого віку. Серед них 730 були працевлаштовані за такими професіям: заступник директора; керівник гуртка, викладач, вихователь; лікар, медсестра; водій, інженер, бухгалтер, слюсар тощо. Також служба зайнятості Тернопільщини пропонує гранти, які реалізуються в межах урядового проєкту «єРобота», зокрема: 50-75 тис. грн на започаткування власної справи без найманих працівників; до 250 тис. грн гранту можна отримати за умови створення нових робочих місць; до 1 млн грн грантових коштів на розвиток своєї бізнес-ідеї можуть отримати люди старшого віку з числа ветеранів, осіб з інвалідністю внаслідок війни та другого з подружжя, у тому числі захисників та захисниць України, які загинули, померли чи пропали безвісти», – розповів директор обласного центру зайнятості Микола Городецький.

Щодо пропозицій на ринку праці, то місцеві підрозділи обласного центру зайнятості зараз пропонують шукачам роботи майже 2 тисячі вакансій. Також є можливість отримати ваучер на навчання чи підвищення кваліфікації.

Софія Романська