Антициклон іде на Тернопільщину. Відтак у краї відчутно потеплішає – стовпчики термометрів сягатимуть 20 градусів тепла.

Як повідомили в обласному гідрометеоцентрі, у краї буде хмарно з проясненнями, без опадів, вітер південно-західний 5 – 10 м/с. Температура по області вночі 4 – 9° тепла, вдень 15 – 20° тепла.  Температура по місту вночі 6 – 8° тепла, вдень 17 – 19° тепла. 9-10 серпня зберігатимуться тенденції щодо підвищення температурних показників. Стовпчики термометрів в обідню пору сягатимуть 22 тепла.

«Циклон, який зумовлює сьогодні дощі в багатьох наших областях, завтра, 8-го жовтня, піде за межі України. Ми опинимося поміж двох циклонічних систем – на північному сході циклон Finny та циклонічна область із центром Gerda над Великою Британією. І перебуватимемо під впливом сухого антициклону, який розташувався над Чорним морем.

Ми знаємо, що антициклон – це суха погода. Тому у вівторок в Україні опадів не передбачається. Температура повітря завтра буде досить комфортною: +17+22 градуси. Плануйте щось хороше на відкритому повітрі на середу-четвер, в Україні 9-10 жовтня переважатиме суха, навіть сонячна погода з потеплінням до +18+24 градусів», – повідомила синоптик Наталка Діденко.

За попередніми прогнозами, з неділі, з 13-го жовтня, очікується поступове похолодання, яке під завершення наступного тижня, з 17-18 жовтня, може посилитися до заморозків та навіть подекуди до мокрого снігу.

Софія Романська