На Тернопільщині 5 місцевих виробників долучилися до всеукраїнської програми «Національний кешбек». Загалом у межах цієї програми доступні понад 2,6 тисячі товарів від 35 українських виробників.

Ініціатива спрямована на підтримку українських підприємств, а також стимулювання місцевих споживачів обирати продукцію вітчизняного виробництва.

«З 24 серпня українські виробники можуть подавати заявки для участі в цій програмі через портал «Дія». Отримані в рамках кешбеку кошти можна витратити на конкретні послуги: медичні, комунальні, спорт, кіно, квитки на потяг та інші, або задонатити на ЗСУ чи купити військові облігації. Максимальний обсяг кешбеку – 3 тис. грн на місяць. Протягом останнього тижня до програми долучились ще п’ять підприємств області. Серед нових учасників: ТОВ «СПРІНГ ВОТЕР»; ФОП Маціпура К.В.; ПП «АГРОСПЕЦГОСП+»; ПАП «АГРОПРОДСЕРВІС»; ТОВ «Тернопільський папір»,  – розповіла директорка департаменту економічного розвитку і торгівлі області Галина Воляник.

Додамо, в межах програми покупці отримують 10% компенсації за придбання товарів українського виробництва. Максимально за місяць можна отримати 3 тисячі гривень кешбеку. Накопичені кошти надходитимуть на створену картку раз на місяць до 20 числа наступного місяця.

Софія Романська