Статус безробітного на Тернопільщині отримало понад шість тис. жителів. Серед них – чотириста учасників бойових дій, тисяча переселенців, – повідомила на брифінгу фахівчиня обласного центру зайнятості Ірина Мицишин.

Попри дефіцит працівників насамперед робітничих професій, кількість безробітних у регіоні все ж залишається високою. Переважно шукає роботу молодь з вищою освітою: частина безробітних – переселенці із південно-східних регіонів.

«Якщо до нас звертається людина з пошуком роботи, але потрібної вакансії на цей день немає, ми пропонуємо зареєструватися та отримати статус безробітного. Заяву про надання чи поновлення статусу зареєстрованого безробітного можна подати як особисто у центрі зайнятості, так і в електронній формі. Цьогоріч послугами служби зайнятості Тернопільщини скористалися 6,1 тисячі жителів області зі статусом зареєстрованого безробітного. З них – 404 учасників бойових дій та 1075 – внутрішньо переміщених осіб. Наразі через місцеві підрозділи ОЦЗ шукають роботу 2017 зареєстрованих безробітних. Крім сприяння у працевлаштуванні, служба зайнятості допомагає у відкритті власної справи», – зазначила Ірина Мицишин.

Додамо, безробітні можуть отримати грант на створення власного бізнесу у  межах проєкту єРобота за двома напрямками «Власна справа» та «Грант для ветеранів та їх подружжя».

Софія Романська