Вакцинальний автобус обласного центру контролю та профілактики хвороб курсує Тернопільщиною. Цими днями медики працювали у селі Кобилля Збаразької громади. Місцеві жителі могли обстежитися у профільних спеціалістів, а також вакцинуватися.

Як повідомили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб, загалом 34 особи отримали огляд та консультацію від сімейного лікаря.

«У 18 осіб було виміряно рівень артеріального тиску, а у 10 осіб виміряли рівень глюкози в крові. Для восьми осіб було зроблено електрокардіограму (ЕКГ), що є важливою процедурою для діагностики стану серця. Крім того, трьом особам було проведено швидкі тести на гепатит В та ще трьом — на гепатит С. Загалом під час цього медичного візиту було проведено низку заходів, спрямованих на покращення здоров’я місцевих жителів. Одним із ключових етапів цього візиту стало проведення вакцинації. Загалом було щеплено 29 осіб».

Відвідала мобільну медичну клініку жителька села Кобилля Олена Іващук. Жінка зазначила, що завдяки таким візитам чимало місцевих жителів отримує фахову медичну допомогу.

«У селах люди часто відкладають звернення до лікаря. А коли лікарі самі приїжджають, то все ж таки люди приходять, обстежуються. Також є можливість вакцинуватися».

Додамо, вакцинальний автобус курсує різними населеними пунктами області. Таким чином медична допомога для людей із віддалених куточків каю стає ближчою.

Софія Романська