Чотирнадцятий фестиваль бібліотек «Бібліофест» пройде у Тернополі 26-27 вересня. Присвячений він Всеукраїнському дню бібліотек і пройде під гаслом «З книгою до Перемоги!».

Цьогоріч до фестивалю вперше приєднаються учасники культурно-мистецького проекту «Книжкова толока» – відомі українські письменники та видавці, які привезуть до нашого міста свої найсвіжіші літературні роботи.

– Головні події фестивалю розгорнуться 26 вересня на Театральному майдані, – повідомили в управлінні культури і мистецтв. – Впродовж дня там діятиме наметове містечко, де тернополяни матимуть нагоду придбати книжкові новинки від видавництв «Піраміда», «Аверс», «Старого Лева», «Джура» і «Богдан», взяти автограф у таких відомих авторів, як Василь Габор, Анастасія Нікуліна, Микола Зубков, Ольга Вовк, Любов Відута, Марія Чумарна та багатьох інших. У літературно-музичному просторі зі сцени лунатимуть вірші у авторському виконанні Івана Гентоша, Любові Пікас, Оксани Весни, Ірини Білінської, Олі Донеччанки, Каті Тихонової, Мирослави Данилевської-Милян та інших іменитих та цікавих гостей дійства. Урочисте відкриття фестивалю розпочнеться на Театральному майдані о 12 годині. Разом із тим, різноманітні заходи – зустрічі, презентації, круглі столи – відбуватимуться також впродовж дня у приміщеннях Українського дому, Центральної міської бібліотеки та бібліотеки-філії №2 для дітей « Літературне Тернопілля».

На фестивалі будуть представлені усі бібліотеки централізованої бібліотечної системи міста. Буде виставка унікальних артбуків, які розробили та виготовили наші бібліотекарі. Юні шанувальників книги та творчості зможуть взяти участь у майстер-класах із виготовлення листівки для воїна, патріотичних браслетів зі стрічок, бісеру та шнурів, м’якої іграшки, лялечки-мотанки для воїна ЗСУ, еко-підставки в техніці «декупаж» тощо.

Під час фестивалю також організують збір коштів на потреби ЗСУ та проведуть акцію зі збору книг для військових, які лікуються у Тернополі. Цікаві та різноманітні дійства – літературні імпрези, зустрічі та презентації – для дітей та дорослих, триватимуть і наступного дня, 27 вересня, у бібліотеках міста.

Ольга Трач