Поліціянти повідомили про підозру 39-річному жителю Чортківського району за отримання хабаря. Чоловік пообіцяв військовозобов’язаному «допомогти» уникнути кримінальної відповідальності за ухилення від призову.

Як повідомили у пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону, підозрюваний мав вплинути на працівників районного відділу поліції та ТЦК. Свої послуги оцінив у майже 6 тисяч доларів США та 23 тисячі гривень.

«Фігурант обіцяв посприяти чоловіку в закритті кримінального провадження, розпочатого за фактом ухилення останнього від мобілізації. Підозрюваний переконував, що має впливові зв’язки та сказав, що передасть кошти вигаданим друзям з одного з відділень поліції Чортківського райуправління поліції та місцевого територіального центру комплектування. Одразу після отримання авансу правоохоронці затримали ділка відповідно до ст. 208 КПК. Надалі перспектива у нього невтішна – 8 років може провести у місцях позбавлення волі», – зазначив начальник Нацполіції області Сергій Зюбаненко.

Прокурори подали до суду клопотання про обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Правоохоронці також перевіряють причетність до злочину інших осіб.

Софія Романська