У Львові кількість постраждалих внаслідок нічного ракетного удару зросла до 45, серед травмованих семеро дітей. Наразі відомо про сімох загиблих.

Про це журналістам повідомила медична директорка Першого медоб’єднання Львова Наталія Матолінець, передає кореспондент Укрінформу.

“Наразі уже маємо 45 поранених пацієнтів, серед них – 7 дітей, важких серед дітей немає“, – зазначила Матолінець.

Вона поінформувала, що в трьох лікарнях розгорнуті операційні. Працюють травматологічні медичні бригади. Просто зараз у 6 операційних рятують життя критичних пацієнтів.

Постраждалі зазнали вибухових осколкових поранень тулуба, грудної клітки, кінцівок та обличчя. Є також поранення внутрішніх органів, травми легень і судин.

Унаслідок ракетного удару РФ по Львову в ніч на 4 вересня було зруйновано щонайменше сім пам’яток архітектури місцевого значення. Йдеться про будівлі, що розташовані на вулицях Коновальця та Кокорудза.

«Усі будинки розташовані в історичному ареалі та буферній зоні ЮНЕСКО, а також перебувають у державному реєстрі нерухомих пам’яток України», — повідомляє Суспільне Львів.

Зокрема, серед постраждалих пам’яток опинилася історична вілла Юзефи Франц 1893 року, в якій зараз розташований Центр спортивної медицини та реабілітації.

Крім того, за словами керівника місцевого управління освіти Андрія Закалюка, росіяни пошкодили три школи та Центр творчості.

Загалом же в історичному центрі Львова постраждало близько 50 будівель.

«Дуже багато уражень, це понад 50 будинків. Велика частина — це серце нашого міста, історична спадщина. Уже точно розуміємо, що з шести будинків людей відселяємо», — розповів у себе у соцмережах мер міста Андрій Садовий.

Окрім Львова, російського удару зазнали також Київ, Кривий Ріг та низка інших міст.

Фото: REUTERS/Roman Baluk