Офіційну сторінку на Facebook «Поліція Тернопільської області» було зламано внаслідок хакерської атаки.

Про це повідомили у Відділі комунікації поліції Тернопільської області. Там зазначили, що наразі з боку поліції та офіційного представництва соціальної мережі тривають заходи з відновлення контролю. Наразі уся офіційна інформація щодо роботи поліції Тернопільщини публікуватиметься на офіційному вебсайті ГУНП в Тернопільській області https://tp.npu.gov.ua, а також на Telegram-каналі https://t.me/gynpternopil.

Як пише видання Фокус, на зламаній сторінці у графі розташування хакери вказали В’єтнам, а також прикріпили посилання на платний ресурс 98media. Змінився і опис зламаного профілю.

“Підпишіться на сторінку, щоб дивитися хороші фільми, дорога родино!!! 98MEDIA”, — йдеться у полі “про себе” в’єтнамською мовою.

Остання публікація, зроблена пресслужбою поліції, з’явилась на сторінці ще 24 серпня — 6 днів тому. Якийсь час відомство нібито зберігало мовчання, а з 29 серпня почав публікуватись несподіваний контент.

Описи до нових постів написані в’єтнамською та англійською мовами. Хакери у кількох публікаціях поставили відмітки локації — США. Серед опублікованого — “летсплеї” (трансляцій з комп’ютерними іграми в інтернеті) та сюжетні відео незрозумілого походження. Також на сторінці поліції опублікували фото невідомої дівчини з підписом “hola”. Тривалість викладених відео варіюється від 8 хвилин до 4 годин.