Субсидії призначатимуть тим родинам, які сплачують 20% свого доходу за комунальні послуги. Раніше враховувався п’ятнадцятивідсотковий показник. За рішенням Кабміну, нововведення діятимуть з травня 2020-го року.

Уряд переглянув ще декілька умов, за якими призначають субсидії. Зокрема, не впливатиме на субсидію наявність причепа у домогосподарстві. Раніше його ідентифікували як транспортний засіб. Також зміни стосуються батьків-вихователів у будинках сімейного типу.

«Дитячі будинки сімейного типу отримуватимуть субсидії на понаднормову площу будинків, не впливатиме на розмір субсидії і наявність транспортних засобів у батьків-вихователів», – каже директор департаменту соціального захисту населення Вадим Боярський. Деякі нововведення передбачені і для людей, старших шістдесяти років, які проживають у сільській місцевості. «При призначенні субсидій не враховуватимуть доходи чоловіка і жінки, якщо вони зареєстровані за різними адресами, але це при умові, що їм – понад 60 років».

Ще одне нововведення передбачене для військовослужбовців. Їм субсидії призначатимуть без отримання інформації про сплату єдиного соціального внеску.

Нагадаємо, наразі триває перерахунок субсидій на зимовий період. Відтак жителі краю можуть подавати заяви до місцевих управлінь соціального захисту населення.

Софія Романська