Олімпійська чемпіонка Сочі  може пропустити головний старт 4-річчя, заради якого, власне, повернулась у біатлон.

У вівторок, 30 січня, президент федерації біатлону Володимир Бринзак повідомив,  що в Корею Підгрушна може вирушити запасною. “Через хворобу вона останнім часом мало тренувалась”, – каже керівник федерації.

Згодом ситуацію з нашою зіркою прояснив держтренер з біатлону Євген Колупаєв. Він повідомив XSPORT, що капітан збірної наразі не вирушає з основним складом в Корею. Олена має пройти курс лікування (днів 4), а потім летіти.

“У неї щось простудне: вчора в аеропорті дуже сильно кашляла. І кашель важкий, внутрішній”, – розповів журналістам Колупаєв.

У випадку одужання тренери розраховують на Олену в естафетній гонці, яка запланована в останній тиждень ігор. Участь в інших гонках наразі виглядає проблематичною.

Нагадаємо, що цей сезон для 31-річної тернополянки складається невдало. Олена більше хворіє і поки була далека від своєї оптимальної форми. Дуже ймовірно, що в індивідуальних дисциплінах тренери замінять її молодою і талановитою Іриною Варвинець, яка нещодавно виграла золото чемпіонату Європи.