«Єдина родина України», – таку акцію проводять на Тернопільщині. До регіону з’їхалися рідні загиблих воїнів у зоні антитерористичної операції. Зокрема вони побували у Зарваниці, молилися і вшановували пам’ять полеглих.

Майже три сотні родичів загиблих воїнів зібралися у Зарваниці для спільної молитви. Також вони оглянули визначні пам’ятки нашого краю, поспілкувалися з психологами, духівниками, зустрілися з представниками громадськості та влади.

«Дуже рада побувати у Зарваниці разом з тими, хто пережив таке саме горе, як моя родина. Ми втратили сина, молодого чоловіка. Це була дуже добра, світла, смілива людина. Здавалося, після його смерті все втратило сенс. Боляче дивитися, як там гинуть наші молоді хлопці. Але я вірю, що це не даремно, що настане те майбутнє, за яке боролися наші діти, і продовжують боротися», – каже тітка загиблого воїна Антоніна Шиманська.

Акція «Єдина родина України» покликана допомогти родичам загиблих воїнам. Цього року захід проходить під гаслом: «Біда не зламала, біда об’єднала». «Ця акція нас усіх об’єднала. Ми стали почуватися однією родиною. Радує те, що в Тернополі є організація, яка називається «Наша родина». До цієї організації входять люди, які втратили рідних на війні. Минулого року ми збиралися у Чернігові, цього року естафету перейняв Тернопіль», – додає Ярослава Дьоміна, мама загиблого воїна.

У рамках акції «Єдина родина України» на Тернопільщині побували представники всіх регіонів України окрім Харкова та Донецька.

Софія Романська