Досудові розслідування двох резонансних злочинів, які були скоєні кілька місяців тому працівниками правоохоронних органів ще тривають. На якому вони етапі зараз і коли завершаться під час прес-конференції розповів прокурор Тернопільської області Юрій Гулкевич.

Гулкевич Юрій, прокурор– Провадження по нібито зґвалтуванню 15-літної дівчини ми планували завершити у вересні, – зазначив обласний прокурор. – Однак експертиза на даний час не завершена, і досудове розслідування триває. У телефонному режимі ми спілкувалися з експертом, і він обіцяє що максимум до 10 жовтня уже будуть остаточні результати.  Експертиза надзвичайно складна, бо надано багато слідів біологічного походження, але, за словами експерта, сліди біологічного походження працівникам правоохоронних органів не належать. Утім, ми дочекаємось офіційного висновку і будемо приймати рішення після його отримання.

У другій кримінальній справі щодо ДТП за участю дільничного міліціонера, який наїхав на 19-річного хлопця, судово-медична експертиза уже завершена. Але призначено ще одну судово-автотехнічну.

– Версія, яка була висунута працівником міліції про те, що потерпілий лежав на проїжджій частині дороги, і він наїхав на лежаче тіло, судово-медичною експертизою спростовується, – повідомив Юрій Гулкевич. – Висновок судово-медичної експертизи доводить те, що потерпілий у момент первинного контакту з автомобілем перебував у вертикальному положенні. Інші покази підозрюваного, дані у ході слідства, теж технічно неспроможні. Наразі призначено остаточну судово-автотехнічну експертизу, яка у першій половині жовтня буде завершена. Це кримінальне провадження з обвинувальним актом плануємо передавати до суду.

У серпні дільничний, який скоїв наїзд на пішохода вніс заставу у розмірі 35 тисяч гривень, і був звільнений з-під варти. Зараз він перебуває на волі, але як зазначили в прокуратурі, правоохоронні органи вжили заходи щодо того аби він не виїхав за межі України.

Ольга Трач

Фото автора