На Тернопільському ставі браконьєрськими сітками виловлюють рибу, повідомив у соціальній відеомережі Олег Базар.  

– 05.08.14 близько 16:20 під час чергового рейсу пасажирського теплоходу “Капітан Парій” посеред Тернопільського ставу було помічено обірвану браконьєрську сітку, що плавала на поверхні води з немалою к-стю дохлої риби і становила загрозу для фауни та навігації на водоймі.

Екіпаж пароплаву підняв сітку на корму. Всі пасажири мали нагоду бачити, як чоловіки випускали живу рибу у воду. Серед вже не живої трапилася також ще доволі свіжа, яку забрали для кормівлі тварин. Решту таки довелося викинути. В основному риба була двох видів – плотва та судак, розповів Олег Базар.

“Звертаємося до рибоохоронних органів Тернопільщини із закликом регулярної перевірки водойм на наявність сіток та інших заборонених засобів для вилову риби. Сітка на кормі теплохода “Капітан Парій”, яку підняли на борт, після детального огляду ліквідували. Був великий ризик того, що через вітер вона могла легко потрапити під гвинт судна і тим самим створила б загрозу ще й судохідній обстановці, – повідомив у соціальній відеомережі “mywest” Олег Базар.

Джерело: 0352.ua