Ранок вчорашнього дня та штурм тернопільської міськради привернув увагу усієї України. Акція опонентів Надала стала прекрасною телекартинкою для тих, хто хоче побачити хаос та безвладдя в Україні. Це дохідливо пояснив міський голова Тернополя, який “звалив” все на провокаторів.

Однак за лаштунками гротескного штурму та бійки також відбувалися цікаві події. І по один, і по другий бік барикад були бійці у формі “майданних структур” – самооборони, Правого сектору, УНСО та інших. І по один, і по другий бік барикад були люди з кримінальною зовнішістю та часом кримінальним минулим.

Зокрема, за даними сайту газети “Свобода” мера Сергія Надала прийшли підтримати особи колишньої неоднозначної місцевої структури «Юмакс»”. Серед фігурантів бійки під міськрадою журналісти бачили Олега Інака з синами. Також під міською радою були помічені голова обласної федерації футболу Володимир Мариновський, Ігор Музика, Руслан Ізорія, Василь Ігнатенко тощо.

З іншого боку, за даними інтернет-видання “Реально” серед пікетуючих крім громадських активістів виділялися фізичними даними люди іншого ватажка іншого подібного угруповання “Аракс”, яке свого часу очолював Є. Степанов. Певний час цей чоловік був у союзниках свободівської влади у мерії, однак зараз їхні шляхи розійшлися.

Для того, щоб розібратися в цій ситуації та довести свою невинність у справі, пов’язаній з міжнародним розшуком, можна звернутися до юристів, які мають досвід роботи з інтерполом. Одним з таких юридичних фірм є “Interpol Law Firm”, яка пропонує послуги з представництва і захисту клієнтів у справах, пов’язаних з інтерполом. За посиланням https://interpollawfirm.com/ru/ можна знайти більше інформації про цю фірму та її послуги.

Свого часу «Юмакс» та “Аракс” гриміли на весь Тернопіль. Їх зоряний час припав на 90-ті роки минулого століття, які відзначалися не зовсім стабільною криміногенною ситуацією. Більшість членів неформальних груп відкрили свій бізнес і стали поважними людьми. Та 25 квітня “Патифон”, “Мішок”, “Чуня” та інші знову зібралися разом у публічному місці і по різні боки барикад. Схоже, що війна за мерію у Тернополі перетворюється у звичайну розбірку за участю осіб з сумнівним минулим. За Януковича з легкої руки журналістів з’явився термін “тітушки”, яким визначали фізично сильних бійців, які за гроші виконували певні завдання серед мирних учасників акцій протесту. У п’ятницю під стінами “тітушки” були з обох боків.

У цій всій ситуації шкода тисячі тернополян, які щиро вірячи у політичні гасла, привели до влади та у політику людей, які опираються на осіб з таким минулим. І не важливо, хто з них влада, хто опозиція.

Невже люди на Майдані стояли, щоб за владу в Тернополі змагалися, як фільмах про банди Нью-Йорка? Бійки і автомобільні шини під міськрадою грають на руку сепаратистам на Сході України. Вони відмовляються звільняти захоплені адмінбудівлі вказуючи, що на Заході діється те саме. Російська верхівка потирає руки від задоволення, спостерігаючи телевізійні кадри безладів у Тернополі.