За суботу-неділю у Тернополі випала двомісячна норма снігу. Як стверджують метеорологи, така аномалія зустрічається приблизно один раз на тридцять років і підпадає під категорію стихійних метеорологічних явищ.

Враховуючи складну ситуацію та з метою забезпечення повноцінної життєдіяльності міста, було запроваджено три першочергових маршрути із застосуванням «методу тотальної зачистки» – чотири механізми з відвалами, розміщених почергово та грейдер для розчищення кишень зупинок громадського транспорту.

Про це у прямому ефірі УХ-радіо розповів міський голова Сергій Надал.

До виконання даних робіт задіяно 21 одиницю спецтехніки міської шляхово-експлуатаційної дільниці. Крім цього, додатково залучено бульдозер, два трактори, грейдер, три міні-трактора та 19 одиниць спецтехніки для розчищення прибудинкових територій та міжквартальних проїздів підприємствами, що обслуговують житловий фонд міста. Один тягач для фур надала військова частина. Понад триста комунальників та працівників ЖЕКів працюють над очищенням міста від снігу.

За словами Сергія Надала, у Тернополі визначено ряд об’єктів, які потребують очищення в першу чергу. Це дошкільні навчальні заклади, лікарні, вулиці, якими рухається громадсько-пасажирський транспорт, тротуари.

В даний час на маршрутній мережі працює 45% одиниць транспорту. З них – 29 тролейбусів та 95 маршрутних таксі, що забезпечують оптимальне функціонування пасажирських перевезень.

За інформацією ДАІ, протягом двох днів на дорогах міста сталося три дорожньо-транспортних пригоди. В результаті ДТП ніхто не постраждав, матеріально-технічні збитки зазнали транспортні засоби.

Нагадаємо, з 12 грудня діє розпорядження міського голови про тимчасове обмеження руху великовагового транспорту та заборону паркування транспортних засобів на вулицях Тернополя, крім спеціально відведених місць для паркування.

– Я прошу усіх тернополян з розумінням поставитись до ситуації, яка склалась. Нам необхідно спільними зусиллями побороти негоду. Будьмо солідарними, – зазначив Сергій Надал.

Про усі непередбачувані чи надзвичайні ситуації мер просить  інформувати на «гарячу» лінію міста за тел. 050-435-09-49 або 15-80.