Упродовж трьох днів тернополяни відзначатимуть 471-шу річницю нашого міста. Святкові заходи розпочнуться сьогодні Західноукраїнським турніром з великого тенісу. Змагання відбуватимуться протягом дня на тенісних кортах педагогічного університету. Головні ж святкування проходитимуть у суботу та неділю.

.

– 27 серпня розпочнеться Кубок міського голови з повітроплавання. Вже з 8 години ранку на Набережній ставу можна буде дивитися на літаючі кулі, їх тренування. Набережна стає таким собі спортивним амфітеатром. Адже там згодом розпочнеться відкриття європейського чемпіонату з водно-моторного спорту. Паралельно на кортах педуніверситету триває турнір з великого тенісу. А біля «Ровекса» відбуватиметься міжнародний мотозліт «Файне місто Тернопіль», – розповів начальник управління культури Олександр Смик.

Окрему програму підготували організатори святкувань і для інтелектуалів.

– 27 серпня збігається із датою вшанування Івана Франка і перебування його на Тернопіллі. Тому, об 11-ій годині, в «Українському домі» відбудеться презентація книги Богдана Мельничука і Віктора Уніята «Іван Франко і Тернопілля». Згодом ми покладемо квіти до його пам’ятника. А в цей час на подіумі перед «Українським домом» стартує наш традиційний фестиваль «Цвіт вишиванки», – зауважив Олександр Смик.

До речі, перший день фестивалю відбуватиметься у центральній частині міста. Наметові містечка розташують навпроти «Перемоги». Відкриття заходу о 13-ій годині. Паралельно у цей час на Набережній урочисто відкриватимуть чемпіонат Європи з водно-моторного спорту. О 15-ій годині на Театральному майдані розпочнеться свято здорового способу життя або свято господинь.

– Одна із фірм, яка займається чисто екологічною продукцією, буде презентувати свої товари для наших мешканців. Але вони підготували нам ще й подарунок. О 20-ій годині буде виступ співачки Лами. Проте 27 серпня це буде не єдиний концерт. Біля пам’ятника Соломії Крушельницької відбудеться цікавий концерт обдарованих дітей, які перемагали на всіх конкурсах у минулому році. Тобто, ми хочемо показати, чим багатий Тернопіль саме з цього боку, – додав Олександр Смик.

Окрім того, у суботу в тернопільському замку відкриється фотовиставка «Тернопіль вчора – Тернопіль сьогодні». Завершаться святкування цього дня відзначенням кращих людей міста на Набережній ставу, святковим концертом для учасників та вболівальників чемпіонату з водно-моторного спорту та шоу повітряних куль.

У неділю, 28 серпня, святкові заходи розпочнуться з урочистої літургії у храмі Пресвятої Богородиці, що на вулиці Острозького. Фестиваль «Цвіт вишиванки» переміститься на Співоче поле. Там також відбудеться фестиваль борщу. Натомість свято меду проведуть в центрі міста біля фонтанів. О 18-ій годині, одночасно, і на Співочому полі і на Набережній ставу розпочнуться святкові концерти.

– Співоче поле для людей, які люблять мелодику, українське слово, український мелос. А шанувальники молодіжних концертів, гамірного, спортивного – підуть на Набережну. Тут відбудеться концерт відомої групи ТІК, – додав Олександр Смик.

Повну програму святкування дивіться тут.