На Тернопільщині поширюється сальмонельоз. Вже зареєстровано 16 випадків захворювання. Серед хворих є навіть діти. Загрожує сальмонельоз роботі шлунково-кишкового тракту людини.

СальмонельозРівень захворюваності на сальмонельоз різко збільшився цього року. Минулого року в області було лише кілька хворих.

«Сальмонельоз – це гостре кишкове інфекційне захворювання, поширюється мікробами – сальмонелами. Ці мікроби розмножуються у продуктах, переважно у м’ясних, молочних, кондитерських виробах. Зараження відбувається при високій температурі 20-35 градусів. При зараженні сальмонелами змінюється колір, запах, смак продукту. Сальмонели можуть жити в питній воді. Загалом вони дуже стійкі, можуть жити навіть у продуктах у холодильнику. Щоб вберегтися від зараження сальмонельозом насамперед необхідно дотримуватися гігієнічних правил, не вживати несвіжу їжу та не купувати м’ясо на стихійних ринках», – розповідають в обласній санепідслужбі.

Лікарі санепідслужби застерігають: сальмонельоз може поширювати навіть через вживання фруктів. Відтак жителям краю радять ретельно промивати ягоди, а від продукції сумнівного походження краще відмовитися.