Дієтологи Тернопільщини пропонують в осінній раціон додавати більше яблук. Ці фрукти допоможуть підсилити імунітет й очистять організм від шлаків. Також яблуками можна замінити вечерю. В такий спосіб радять стежити за вагою тіла.

яблукаОсінню яблука найдешевші і вибір найбільший. На ринку кілограм цих фруктів можна купити за шість-сім гривень. В магазинах трохи дорожче.

«Яблука зараз подешевшали. Зібрали новий урожай, тож фруктів цих є багато. Урожай цього року хороший. Тож ціни порівняно не високі. Ми продаємо від п’яти до одинадцяти гривень за кілограм. Ціна залежить від вигляду яблук, але найбільше від сорту», – каже продавець Ірина Гой.

Дієтологи стверджують, що восени яблука найбільш поживні.

«Яблука дуже корисні для нас ще й тому, що цей фрукт нам з дитинства дуже знайомий. Загалом яблука мають дуже багато корисних властивостей. В період епідемії грипом можна з’їдати по 3 – 5 яблук вдень і це допоможе підсилити імунітет. Яблука багаті на вітаміни А і С. Також яблука перешкоджають розвитку карієсу. Ці фрукти допомагають роботі шлунково-кишкового тракту, позитивно впливають на судинну систему. Тож радимо їсти яблука щодня», – відзначає дієтолог Наталя Голова.

Жителям краю радять надавати перевагу яблукам, які вирощені у своєму регіоні. Оскільки привезені фрукти з інших країн оброблені різними хімічними речовинами.