Незважаючи на економічну кризу та інфляцію, більшість жителів краю готується до Святвечора, хоча дещо скромніше, ніж колись. За українськими традиціями прийнято готувати дванадцять страв, які повинні бути обов’язково пісними.

Святвечір, кутя, святий вечір, свята вечеряОбов’язковою стравою святої вечері є кутя, від цього атрибуту тернополяни не відмовляються.

«Я вважаю, що кількість страв – це вже питання особисте. Проте мені подобається дотримуватися українських традицій і готувати саме дванадцять страв. Ці страви не обов’язково повинні бути дорогими. Завжди готую борщ з грибами, рибу, вареники з різними начинками – капустою, картоплею, вишнями. А от обов’язковий атрибут – це кутя. Без цієї страви святвечір не обійдеться. Я вважаю, що у кожної господині повинний бути власний рецепт куті. Це дуже гарна страва. Я готую її з різними фруктами, маком і медом», – розповідає тернопільська господиня Галина Романюк.

За підрахунками тернопільських господинь, цього року на Святвечір доведеться викласти більше коштів, адже продукти подорожчали. Однак зекономити можна, надаючи перевагу овочевим стравам.