Нагадаємо, у дитячому таборі «Лісовий» у Бучацькому районі діти масово підхопили «кишковий грип». Це захворювання підтвердилося у десятка неповнолітніх. Причиною захворювання називають вживання неякісних страв з курячим м’ясом в одному із закладів громадського харчування, який знаходиться поза межами табору.

Лікарі-епідеміологи пояснюють: серед причин поширення кишкового грипу – порушення технології приготування страв.

«Це захворювання підтвердилося у результаті спеціальних досліджень, які проводили лікарі-епідеміологи. До слова, розслідування тривало близько двох тижнів. В результаті виявлено, що причиною поширення інфекції стало вживання млинців з курячим м’ясом в закладі громадського харчування. Цей заклад знаходиться поза межами оздоровчого табору. Інфекція могла поширитися як через неправильну технологію приготування страв, так і через недотримання санітарних правил. У будь-якому випадку, заклад громадського харчування має за це відповісти», – пояснюють фахівці ДУ «Тернопільський ОЛЦ МОЗ України».

До слова, цей випадок трапився ще на початку серпня. Однак повідомили інформацію лише цими днями. Оскільки упродовж двох тижнів проводилися розслідування лікарів-епідеміологів.

Софія Романська