Літо – добрий час для підсилення імунітету, – кажуть дієтологи. Вживаючи багаті на вітаміни фрукти й овочі, можна покращити здоров’я і навіть позбутися багатьох хвороб. Однак літній раціон харчування теж має бути збалансованим.

полуниця, капуста, ринокВнаслідок авітамінозу з’являється міжсезонна депресія, загострюються хронічні захворювання, ослаблюється організм. Щоб уникнути цих проблем, лікарі радять змінити раціон харчування.

«Влітку варто надавати перевагу свіжим овочам і фруктам. Однак треба бути впевненим у їх добрій якості. Багата на вітаміни зелень: петрушка, кріп, селера. Щодо фруктів, то надзвичайно багато вітамінів мають суниці, якщо це, звичайно, лісова суниця. Вишні, черешні, полуниця мають дещо менше вітамінів. Але від них також не варто відмовлятися. Дуже важливо, що літній раціон був насичений свіжими овочами і фруктами. За допомогою правильного харчування можна позбутися деяких хвороб, пов’язаних із шлунково-кишковим трактом, а також підсилити опір організму до різних вірусів. Важливо поєднувати правильне харчування і відпочинок, тоді самопочуття дуже швидко прийде в норму», – розповідає лікар-методист «Центру здоров’я» Ірина Гричук.

Дієтологи радять розвантажувати літній раціон. Зменшувати вживання м’ясних і молочних продуктів, натомість замінювати їх свіжими овочами і фруктами.