Дієтологи рекомендують жителям краю змінити раціон харчування. Середина літа – найбільш сприятливий сезон для насичення організму вітамінами. Відтак краянам радять якомога більше вживати свіжих овочів і фруктів. За словами дієтологів, вітамінізована їжа допоможе підсилити імунітет на осінньо-зимовий період.

Більше свіжих овочів і фруктів, менше м’яса і хлібо-булочних виробів – такі рекомендації у тернопільських дієтологів щодо літньго раціону.

«Влітку раціон харчування має бути лешим. Це період, коли найбільше свіжих овочів і фруктів. Радимо не уникати можливості і збагатити свій організм багатьма поживними речовинами. Також літо – найкращий період для розвантажування організму. У цей час найбільш прийнятні дієти і розвантажувальні дні. Щоб позбутися кількох зайвих кілограмів, можна спробувати на кілька днів дотримуватися овочевої дієти. Проте якщо є певні протипоказання, краще звернутися за підбором дієти до лікаря», – каже дієтолог Уляна Мудрак.

Дієтологи виділяють ряд найбльш корисних, багатих вітамінами овочів і фруктів – помідори, капуста, баклажани; малина, смородина, яблука.

Софія Романська