Ціни на м’ясо на тернопільських ринках частково знизилися. Це пов’язано з приходом тепла, – пояснюють продавці. Влітку жителі краю надають перевагу свіжим овочам, відтак м’яса купують менше.

м'ясо, ринокЦіни на м’ясо традиційно влітку дещо знижуються. Проте ближче до осені підвищуються. «Літо для продажу м’яса – не найкращий сезон. У цей час важче зберігати м’ясо і люди купувати стали менше. Вже ціни трохи знизилися. Кілограм телятини можна кпити за 48 гривень, м’ясо яловичини – 45, полядвиця – 85, трохи дорожче м’ясо свинини – від 50 до 90 гривень за кілограм, задня шинка – 70 гривень за кілограм. Подешевшала також і риба. Коштує в середньому 40 гривень за кілограм. Можемо запевнити покупців, що м’ясо зберігається належним чином. Ми дотримуємося всіх вимог», – розповідає продавець Ольга Римар.

За якістю м’яса на тернопільських ринках слідкує лабораторія ветеринарно-санітарної експертизи. Експерти розповідають: були факти продажу зіпсованого м’яса. «Експертизу ми проводимо регулярно, щоб вберегти покупців від продажу неякісної продукції. Щодо м’яса, то були випадки, коли намагалися збути продукцію не першої свіжості. Радимо покупцям, перш ніж купувати, запитати про наявність документів, які підтверджують якість продукції», – відзначає завідувач лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи Євген Сенчак.

Дієтологи радять: влітку надавати перевагу овочам або рибі.