В області ціни на свинину та яловичину знизилися. Подешевшало м’ясо на п’ять-десять гривень за кілограм. Продавці запевняють: з виявленням вірусу африканської чуми в Збаразькому районі це не пов’язано.

У Тернополі  вирішили обмежити продаж свинини та яловичини. Міський голова підписав відповідне розпорядження. Триватимуть обмеження, поки не завершаться протиепізоотичні заходи щодо ліквідації африканської чуми у Збаразькому районі.

У більшості районів Тернопільщини обмежень на продаж свинини немає. Однак попит на м’ясо дещо знизився, кажуть продавці. «Після Різдва, зазвичай, попит трохи знижується. Люди менше купують м’ясо. Але цього року то ще більше помітно. Можливо, ситуація і справді пов’язана із африканською чумою. Стверджувати не буду», – каже продавець Олена Гук.

Продавці запевняють: можна спокійно купувати м’ясо зі свинини та яловичини і не хвилюватися за здоров’я. Ситуацію зі зменшенням покупців пов’язують лише зі зниженням фінансової спроможності людей та сезонними тенденціями.