Харчові отруєння наразі найчастіше реєструють лікарі -інфекціоністи в обласному центрі. Збудниками хвороби є ранні овочі та фрукти, неякісні молочні та м’ясні продукти.

На Шептицького знову процвітає стихійна торгівля?Від початку літа кількість харчових отруєнь зросла. Причиною називають вживання ранніх овочів та фруктів, у яких кількість нітратів перевищує норму. «Вживати ранні овочі та фрукти потрібно обережно. Потрібно пам’ятати, що сезон баштанних, наприклад, у серпні. Тому зараз вживати кавуни зарано. Тим більше годувати дітей кавунами є зараз небезпечно. Треба бути впевненим у тому, що кавун або якийсь інший фрукт якісний, кількість нітратів не перевищує норму. Небезпеку становить вживання протермінованих молочних продуктів. Часто отруєння стається через це. Відомо, що у магазинах бувають випадки, коли намагаються збути протерміновану продукцію. Радимо дотримуватися правил гігієни у вживанні їжі, окремо зберігати їжу. Щодо статистики харчових отруєнь, то зафіксовано 65 відсотків на 100 тисяч населення», – відзначила лікар-інфекціоніст Наталя Снісареко.