На тернопільських ринках суттєво знизилися ціни на яблука. Окремі сорти продають за шість-сім гривень за кілограм. Проте користі від вживання цих фруктів весною небагато, кажуть дієтологи. А привезені із-за кордону яблука можуть серйозно зашкодити здоров’ю. Оскільки вони оброблені шкідливими речовинами для зберігання.

Тернополянка Світлана Свистун найкращим фруктом називає яблуко. Дівчина вживає їх у кожну пору року. Періодично влаштовує собі навіть розвантажувальні дні на яблуках.

«В мене такий спосіб життя, що яблука – це мій основний харч. Я їм їх кожного дня. А бувають такі дні, що їм лише яблука. Вони допомагають мені залишатися стрункою. Намагаються надавати перевагу українським сортам. Хоча, привезені із-за кордону яблука, здаються мені смачнішими».

Дієтологи констатують: яблука справді дуже корисні для організму. Вони допомагають їжі перетравлюватися, позитивно впливають на серцево-судинну систему, роботу шлунково-кишкового тракту, очищують організм від шкідливих речовин. Цей ряд можна продовжувати. Однак вживання великої кількості яблук весною є ризикованим.

«Весною яблука, зазвичай, втрачають багато своїх позитивних речовин. А, привезені із сусідніх країн, яблука, оброблені воском для їх зберігання. Тому вживання шкірки цих яблук особливо небезпечне. Краще надавати перевагу українським яблукам без хімічної обробки», – каже дієтолог Марія Борович.

Дієтологи рекомендують весною перед вживанням яблук знімати з них шкірку.