ukrainian borshchНа вихідних на Тернопільщині відбувся традиційний фестиваль борщу.  У Борщові кожен населений пункт району презентував свій власний рецепт приготування першої української страви.

.

Покуховарити приїхав з дружиною і голова облдержадміністрації Валентин Хоптян. Як запевнила Надія Хоптян, її чоловік на кухні почувається у своїй тарілці.
– Я чесно кажучи люблю борщ більш пісний, а він саме от так робить, як показав. На газовій плиті все змішує, додає сметану, робить таке пюре чи таку підливу. Трохи її притушує і у самому кінці він знає, що її потрібно вилити. Взагалі то, коли у нас вдома якась забава або гостей чекаємо, то так оперативно і гарно нарізати і зробити сервіровку столу, як робить Валентин Антонович, я вам кажу, я ще ніде не бачила із свого оточення. Притому, що він це так класно робить. В кінці бере зелень і каже: «Ах, так гарно!», – розкрила деякі сімейні таємниці губернаторська дружина.
Щоправда очільник області Валентин Хоптян про свої вміння готувати борщ говорить зовсім протилежне.
– А взагалі-то я, як правило, базуюся це по м’ясу, шашлик, уха. Це мої питання. Це шурпа, якщо це з баранини. От туди я дружину не допускаю. А у питаннях борщу – це перша моя спроба. І я думаю, що вона вдалася, – сказав Валентин Хоптян.
Додамо, що цього року у Борщові приготували загалом 300 літрів борщу.