Сезон полуниці – у розпалі. Ласувати цими фруктами можна буде ще, як мінімум, тиждень, – кажуть продавці. Проте ціни знижувати не поспішають. Вартує полуниця від двадцяти п’яти до сорока гривень за кілограм. Ціна залежить від якості, а також місця вирощування.

Найдорожчою є домашня полуниця великих розмір. Продають таку по тридцять п’ять гривень за кілограм. Більш дешевий продукт, привезений із Закарпаття. Ціна – від двадцяти двох гривень за кілограм.

Тернополяни за якість готові платити більше.

«Діти дуже люблять полуниці. І я не можу ризикувати здоров’ям малюків. Тож купую у перевірених людей. Полуниця хоч і дорожча на кілька гривень, зате дуже смачна», – каже тернополянка Ірина Гупалюк.

Дієтологи теж наголошують: полуницю варто обирати домашню. Привезені фрукти з інших регіонів менш корисні. А загалом полуниця не належить до фруктів з великим вмістом вітамінів. Щоб збагатити свій організм, радять надавати перевагу лісовій суниці.

Софія Романська