Третього грудня відбудеться аукціон з приватизації будівлі за адресою: проспекту Степана Бандери, 2.

Про це повідомили в департаменті економіки, підприємництва та управління комунальним майном міської ради.

Як зазначила начальник управління Марія Бобришова, усі бажаючі зможуть позмагатися за право приватизувати трьохповерхову будівлю з підвалом загальною площею 1254,7 кв. м. та частиною підвального приміщення площею 36,1 кв. м. Земельна ділянка окремо не виділена, тому питання землекористування покупець окремо вирішуватиме самостійно відповідно до чинного законодавства після підписання договору купівлі-продажу об’єкта.

За словами п. Бобришової, на даний час будівля використовується третіми особами, разом з тим прийнято судове рішення про її звільнення.

Подальше використання об’єкта визначає покупець, дотримання санітарно-екологічних та протипожежних норм експлуатації об’єкта, утримання прилеглої території у належному санітарному стані, об’єкт приватизації відчужується або здається в оренду з додержанням умов, на яких він був придбаний, покупець відшкодовує витрати, пов’язані із підготовкою об’єкта до приватизації та бере на себе витрати, пов’язані із нотаріальним посвідченням договору купівлі-продажу об’єкта, у випадку відмови покупця від підписання протоколу аукціону або укладання договору купівлі-продажу об’єкта, сума застави не повертається. Крім цього, покупець відшкодовує витрати, пов’язані із підготовкою об’єкта до приватизації та позбавляється права на подальшу участь у аукціоні з продажу цього об’єкта приватизації.

Як повідомила Марія Бобришова, початкова ціна об’єкта 2 млн. 497 тис. 756 грн., сума застави – 249 тис. 775 грн. 60 коп. Продаж даного об’єкта приватизації юридичним та фізичним особам здійснюється за грошові кошти, а оглянути будівлю можна в робочі дні за місцем її розташування.

Аукціон відбудеться 3 грудня 2010 року об 11 годині за адресою: м. Тернопіль, вул. Руська, 17 у приміщенні ТБ «Всеукраїнська біржа нерухомості». Реєстрація учасників аукціону розпочинається о 10 годині.

Зараз у цьому приміщенні працює кафе “Турист”. Як зазначають джерела “За Збручем”, спроби виселити колектив цього недорогого народного закладу харчування тривають уже давно. За попередньої влади кафе навіть відключали воду і світло, щоб змусити покинути приміщення. Очевидно хтось накинув оком на будівлю майже у центрі міста.