Як відомо обраний мер вступає у повноваження на першій сесії новообраної ради. До цього влада залишається в руках попередників.

У відкритому зверненні Сергія Надал говориться: “31 жовтня відбулись вибори міського голови та депутатів міської ради Тернополя. Після дня голосування розпочався складний процес встановлення результатів виборів, який супроводжувався перерахунками, судами, зверненнями до Прокуратури, інших правоохоронних органів. Але і цей етап завершився. Рішення судів вступили в силу, склад депутатського корпусу Тернопільської міської ради встановлено.  Немає жодних підстав для зволікання у скликанні першої сесії, на якій вступають у повну законну силу повноваження депутатів та міського голови.

Проте, і через три тижні після дня виборів ТВК не скликає сесії.

Сьогодні у міському господарстві накопичилась низка нагальних питань, які потребують розв’язання з використанням повноти влади депутатського корпусу і міського голови. Зрештою, жителі Тернополя, які під час виборів передали обранцям тисячі звернень з конкретними проблемами і пропозиціями, чекають на їх вирішення. Попереду нас чекають холодні місяці і катастрофічний бюджетний дефіцит. Міське господарство вимагає оперативних дій.

Проте, і через три тижні після дня виборів ТВК не скликає сесії.

Тому, за дорученням керівників навчально-виховних, лікувально-медичних закладів, підприємств сфери житлово-комунального господарства, від імені новообраних депутатів Тернопільської міської ради та від себе особисто звертаюсь до кожного з вісімнадцяти членів Тернопільської територіальної виборчої комісії. Не блокуйте життєдіяльність міста своєю бездіяльністю. Скличте першу сесію новообраної міської ради. Дайте можливість працювати представницькому органу міста. Відкиньте власні політичні претензії і завдання ваших партійних штабів. Згадайте, що ви передусім тернополяни. Тут живуть ваші діти і внуки.

Оголосіть і проведіть першу сесію новообраної Тернопільської міської ради.