На даний час однією із найактуальніших проблем життєдіяльності міста є забезпечення теплопостачання.

Відтак, з метою перевірки стану готовності комунального господарства до зими, новообраний міський голова Сергій Надал, в.о. міського голови Леонід Бицюра разом з начальниками управління ЖКГ Олегом Соколовським та КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» Василем Штопком здійснили об’їзд котелень Тернополя.

Зокрема, відвідали об’єкти виробництва теплоносія на вулицях Шопена, Лозовецькій, Галицькій, Київській та бульварі Д.Галицького. У ході об’їзду було перевірено роботу нових, автоматизованих котелень (яких у Тернополі 21 із 40), що працюють без обслуговуючого персоналу, та когенераційних установок (таких у міському господарстві 2), де здійснюється комбіноване виробництво тепла та електроенергії.

За словами Василя Штопка, загалом комунальне підприємство готове до роботи в осінньо-зимовий період. Наразі проблемними залишаються два стратегічних питання: необхідність завершення передачі котелень на вул. Київській, бульв. Д.Галицького на баланс міської ради, що далі дозволить міським тепломережам запустити в дію ці оновлені за рахунок співфінансування котельні; друга проблема аналогічна і пов’язана з господарською доцільністю передачі місту незавершеного будівництва котельні на вул. Шкільній.

Сергій Надал підтримав обґрунтовані пропозиції фахівців та висловив готовність надалі сприяти їх реалізації задля оптимального забезпечення теплом усіх мікрорайонів Тернополя й ефективної роботи міських тепломереж вцілому.

По дорозі на одну з котелень представники міської ради зустрілись з мешканцями вул. Галицької, які розповіли про проблему підтоплення даної вулиці, що спричиняє незручності, руйнування будівель, квартир.

Як зауважив Леонід Бицюра, подібна ситуація є у кількох місцях на території міста,  тому проблему слід вирішувати комплексно, враховуючи ландшафт, існуючі інженерні комунікації, дорожнє покриття тощо. Відтак, управлінню ЖКГ дано доручення проаналізувати та інформувати про стан виконання робіт згідно проектної документації з реконструкції інженерних мереж на вул. Галицькій, проведення якої дозволить уникнути підтоплень на даній ділянці.

фото і текст з сайту міськради