Аномально тепла погода в цьому листопаді дозволить поставити рекорд тривалості плавального сезону на Тернопільському ставі.

Зазвичай прогулянкові катери на озері в центрі міста розпочинають  роботу 15 квітня, до дня звільнення від фашистів, якщо весна тепла, або 1 травня, на свята. Завершують роботу місцеві моряки в середині жовтня, коли холод розганяє з парків відпочиваючих. Цього року все інакше. “Герой Танцоров” плавав і на початку листопада і минулих вихідних. Якщо справдиться прогноз синоптиків, які обіцяють на ці вихідні теплу і сонячну погоду без опадів та до +16 по Цельсію – у команди катера буде нагода поставити рекорд тривалості сезону.

Довідка: «Герой Г. Танцоров» — круїзний теплохід  збудований у 1963 році в Білорусії. Майже 5 років теплохід ходив по Дністру за маршрутом від Старої Ушиці Хмельницької області до Мельниці-Подільської Тернопільської області. Судно мало назву «Заліщики». Після появи теплохода на Комсомольському озері, що в Тернополі, його перейменували на честь Героя Радянського Союзу Григорія Танцорова.