Як ми уже повідомляли, в ПК “Березіль” триває напружена робота територіальної виборчої комісії.

На ній планували розглянути скарги на семи спірних округах до Тернопільської міської ради. За повідомленням з форуму від очевидця подій – комісією замість голови І.Чорнозуба керує колишній депутат облради від “Нашої України”, а нині безробітний – Богдан Рокочий. Станом на 22.00 проведено перерахунок по 6 скаргах.  За підсумками розгляду трьох – статус-кво не змінився. Підтверджено перемогу  наступних кандидатів:

округ №1 – Надія Карпишин(Наша Україна)

округ №2 – Сергій Приходько(Свобода)

округ №4 – Юрій Фартушняк(Свобода)

На решти округах за інформацією форуму перемагають ініціатори скарг. Уже проведено перерахунок голосів по округу № 8,  №11  та № 29. В пачках з бюлетнями виявлено порожні бланки та бюлетні з додатковими позначками. Їх рівно стільки, щоб віддати мінімальну перевагу в голосах представникам Партії Регіонів. Так, на окрузі №8(Центр) серед бюлетнів поданих за свободівця Р.Ваврика виявили недійсних бюлетенів стільки, щоб оголосити переможцем найближчу переслідувачку  –  Олену Дзюбак. Аналогічна ситуація на іншому окрузі в Центрі, де комісія визнала переможцем родича сестри Муца –  Богдана П’ялу. Не допомогла навіть особиста присутність на засіданні комісії колись грізного підприємця Володимира Мариновського, який теж балотувався на окрузі №11 та відставав на кілька голосів. Зайвих бюлетенів на його підтримку не виявили. Таким чином, посувається список Партії регіонів і прохідним стає син нардепа Ореста Муца.

Повторний перерахунок голосів на окрузі № 29 поки що робить депутатом забудовника Віталія Смакоуза  замість брата голови обласної “Свободи” Михайла Сиротюка. Правда, місцевому олігарху доведеться трохи почекати з привітаннями. Суд заборонив оприлюднювати результати підрахунку по цій дільниці.

Ми,  свідомі того, що наведена нами інформація з форуму може бути тенденційною. Наш сайт не є ні прихильником, ні противником “Свободи” та інших партій-учасниць розподілу міської влади. Проте, нам видається дивним, що перерахунок на 6 округах виявляє одинаково попсовані бюлетені у представників однієї політсили, які виграли з мінімальної перевагою у іншої партії, що, як на зло, має  впливи на комісію.

Поки що чекаємо офіційної інформації та заяв сторін. Будемо тримати вас в курсі.

на фото секретар комісії Богдан Рокочий