Голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда закликає правоохоронні органи згідно з чинним законодавством відреагувати на факти політичного тиску.

Про це йдеться у листах, скерованих прокурору Тернопільської області Івану Мельничуку, начальнику управління Міністерства внутрішніх справ України в Тернопільській області Федору Бортняку та начальнику управління Служби безпеки України в Тернопільській області Ігорю Вінницькому, пише ZAXID.NET з посиланням на прес-службу облради.

“Олексій Кайда закликає керівників силових структур забезпечити невідкладне проведення перевірки факту тиску, здійснюваного начальником управління освіти і науки ОДА Іваном Запорожаном на директора загальноосвітньої школи села Травневе Збаразького району Василя Оверка, зареєстрованого кандидатом в депутати до Збаразької районної ради від місцевого осередку Всеукраїнського об`єднання “Свобода” з метою усунення його із виборчих перегонів. Високопосадовець облдержадміністрації в ультимативній формі погрожував директору школи звільненням з роботи у разі, якщо той не зніме своєї кандидатури в депутати до Збаразької районної ради та не припинить членства у Всеукраїнському об`єднанні “Свобода”. Таким чином голова обласної ради, обурений паплюженням прав та свобод громадян, гарантованих Конституцією України, вимагає від органів, котрі повинні стояти на охороні демократичних Законів держави та кожного громадянина, “вжити заходів правового реагування в межах наданої компетенції” та інформувати обласну раду про наслідки розгляду та вжиті заходи”, – повідомляють в прес-службі.