Як повідомляє ТСН. Правоохоронці затримали чоловіків, які пошкодили в Тернополі та в Тернопільській області барельєфи керівникам ОУН  Ярославу Стецьку і Славі Стецько, а також одному з командирів УПА Омеляну Польовому.

Про це повідомив начальник обласного управління міліції Федір Бортняк.

За його даними, один із затриманих – 1986 року народження, другий – 1972 року, вони є уродженцями Бережанського та Тернопільського районів. Підозрювані у злочині є наркотично залежними.

“Встановлено, що пошкодження пам’ятника провіднику ОУН Ярославу Стецьку у Підволочиську – теж справа їхніх рук. Рано говорити про мотиви, адже їх лише два дні тому затримали, але в нас є серйозні докази. Вилучено знаряддя, якими вони вчиняли свої протиправні дії”, – сказав Бортняк.

Він додав, що в одного із затриманих вдома також вилучили понад 1,5 кг коноплі. “Вони наркомани, збувачі і, як з’ясувалося, ще й хулігани”, – зазначив начальник обласного управління міліції.

Нагадаємо, в ніч на 18 серпня в Тернополі пошкодили меморіальну дошку одній з провідників ОУН Ярославі Стецько, також було поруйновано барельєф полковникові УПА Омеляну Польовому.

Наприкінці вересня в селі Кам’янки Підволочиського району пошколиди пам’ятник Ярославу Стецьку.

Редакція ZZ дивується, для чого ділкам, у які обертають кілограмами наркотиків їздити по області і нищити пам’ятники? Звичайно, дивуватися людям з залежністю – важко, але такі особи, як правило, пильнують, у кого відібрати мобілку, а не який пам’ятник пошкодити. Зрештою, спійманим з наркотою, легше взяти на себе ще й хуліганство. За таке великих термінів не дають.