Свобода заборонила продаж горілки і пиваЗ наступного тижня з 22 години вечора і до 8 години ранку купити пиво, слабоалкогольні та алкогольні напої в роздрібній торгівельній мережі міста буде не можливо. Рішення про заборону продажу прийняли сьогодні депутати міської ради.

Не стосується табу на алкоголь лише закладів ресторанного господарства. Таким чином, вважає депутат міської ради Михайло Головко, у Тернополі подолають злочинність.

–        Статистика скоєння злочинів у стані алкогольного сп’яніння останнім часом збільшилась. Також і серед неповнолітніх. І особливо багато таких випадків стається у нічний час, – розповів депутат.

Сумнівів, що депутати за це рішення не проголосують, у міського голова Сергія Надала навіть не виникало.

–        Є звернення церковних громад, є звернення керівництва Міністерства внутрішніх справ в Тернопільській області з проханням прийняти це рішення. Це рішення знаходилося більше 30 днів на обговоренні. Воно було оприлюднене, пройшло процедуру громадських обговорень. 90% відгуків йдуть схвальні, в підтримку цього рішення. Ми врахували ті думки, які подавали тернополяни. Першочерговий варіант, який був спочатку оприлюднений, він сьогодні досить сильно змінився. На сесію вже виноситься варіант, де врахована думка тернополян, врахована думка і депутатського корпусу, і думка членів виконавчого комітету, – зазначив мер.

Додамо, що на сьогоднішній день продавати алкоголь після 22 години вже заборонили у Львові, Івано-Франківську, Ужгороді та Вінниці.

Рішення прийняте сьогодні тернопільськими депутатами набере чинності з моменту опублікування його в засобах масової інформації. Як відомо, офіційне видання міської ради газета «Тернопіль вечірній» виходить по середах. Наступний номер побачить світ 13 квітня.