Як стало відомо ZZ новим головою Борщівської райдержадміністрації має стати депутат обласної ради Володимир Жирук.

Відповідні документи на призначення Жирука знаходяться в Адміністрації Президента. Кандидат на посаду не новачок у політичному та господарському житті Борщівщини. Свого часу очолював Борщівський сирзавод, хлібоприймальне підприємство “Діоніс”. З останньої посади потрапив у список “Єдиного центру” на виборах до Тернопільської обласної ради 2009 року. Звідти у вересні 2010 року разом з тодішнім головою Борщівської РДА Іваном Чепесюком “перекинувся” до провладної коаліції “Стабільність і реформи”.

В Борщеві кажуть, що кар’єрному злету Жирук має завдячувати багаторічним опікунам Борщівщини – екс-голові РДА Володимиру Іванишину та підприємцю Богдану Федорчуку, які довший час працюють у Києві. Федорчук – певний час очолював Держрезерв, а Іванишин – у часи уряду Юлії Тимошенко  був генеральним директором  Аграрного фонду. До речі, Жирук короткий проміжок часу опікувався тернопільським відділенням Аграрного фонду.

Щоправда, з приходом до влади регіоналів Іванишина почали частіше запрошувати до прокуратури, однак цей факт, очевидно, не вплинув на старі зв’язки та лобістські можливості борщівського “клану”. На “своїй території” вони ще можуть вплинути на ситуацію, від впливу на яку останнім часом вони були відсторонені через амбіції та апетити Івана Чепесюка. До слова нагадаємо, що попереднього голову Борщівського району – Івана Чепесюка звільнили через скандальну історію з хабарем у 35 тисяч доларів.

Єдиною проблемою у  ситуації з призначенням нового керівника Борщівського району є мовчання Адміністрації президента. Претенденти на посади уже довший час як пройшли усі необхідні співбесіди, їм повідомили, що вони “проходять” відбір, але останнього документа поки що не має.

“За збручем” уже розповідав, що в подібній ситуації також перебувають Автанділ Мдінарадзе(претендент на голову Збаразької РДА) та Андрій Прокопенко(претендент на посаду голови ПІдгаєцької РДА).