Голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда полетів у СШАГолова обласної ради Олексій Кайда поїде у США знайомитися із діяльністю органів місцевого самоврядування.

Про це повідомили у прес-службі облради.

Кайда відвідає Сполучені Штати Америки на запрошення програми «Відкритий світ». Протягом десяти днів – з 9 по 19 березня – очільник обласної ради разом з іншими представниками органів місцевого самоврядування з різних регіонів України буде знайомитися із діяльністю  місцевої влади США.

Українська делегація відвідає Вашингтон, зустрінеться із колишнім конгресменом Гаррі Мітчеллом, представниками мерії м. Скоттдейл, іншими політиками та чиновниками, побуває у Великому каньйоні та на місцевій телерадіокомпанії.

Довідка ZZ

Програма «Відкритий Світ» покликана зміцнювати взаєморозуміння й співробітництво між Україною та Сполученими Штатами шляхом надання можливості українським лідерам у різних галузях діяльності зустрітися зі своїми американськими колегами й обмінятися досвідом та ідеями з найбільш важливих для обох сторін питань.

Програма «Відкритий світ» є єдиною програмою обмінів усередині законодавчої гілки влади США й отримує щорічне фінансування від Конгресу США. Таким чином, номінування на участь у програмі і сама участь, не передбачає ніяких фінансових витрат з боку учасників.

Програма «Відкритий Світ» призначена для лідерів України – представників різних рівнів державної влади, академічного співтовариства, громадських організацій і ділових структур.  Програма, насамперед, розрахована на кандидатів, які, незважаючи на свій відносно молодий вік, уже виявили себе як професіонали своєї справи, показали свої сильні лідерські якості, і зацікавлені у вивченні американського досвіду й підтримці професійних та особистих контактів з американськими колегами після повернення до України.

До складу делегацій «Відкритого Світу» зазвичай входить п’ять учасників, що дозволяє зробити програму перебування в США більш насиченою й ефективною. Кожен з делегатів бере активну участь в обміні досвідом і знайомить із реаліями життя американських колег.  Програма візиту складається індивідуально для кожної делегації, з урахуванням інтересів і побажань учасників. У більшості випадків делегати зупиняються в американських родинах, що дозволяє їм ближче познайомитися з повсякденним і громадським життям американців.  Приймаючі родини у свою чергу одержують можливість довідатися про Україну «з перших вуст» – від людей, що формують її новий вигляд.