Чергова спроба провести сесію Збаразької міськради закінчилася фізичним протистоянням між Михайлом Бочаровим і депутатами від “Свободи”. У кожної з сторін свої версії розвитку подій, які ми подаємо на суд читачів.

Інцидент стався на сесії Збаразької міськради. Відставлений мер Михайло Бочаров з’явився в сесійній залі, але “після довгих суперечок, залишив сесійну залу, так і не розпочавши сесії міськради”, – пише прес-служба тернопільської Свободи .

Далі події розгорталися за карколомним сценарієм. “Героями” скандалу стали мер і молодий депутат-свободівець Павло Попельовський, який роздавав колегам самвидавний вісник з розповіддями про зловживання Бочарова.

Версія ВО “Свобода”

Далі прес-служба “Свободи” розповідає, що ” дізнавшись про інформацію, розміщену в “Депутатському віснику”, міський голова Збаража Михайло Бочаров накинувся на 18-річного Павла Попельовського у міській раді та, штовхаючи і б’ючи в спину, потягнув його на другий поверх. На другому поверсі міської ради Бочаров та директор Збаразького ринку Муравка тримали хлопця, штурхали, били в спину, обзивали, шарпали, утримуючи двері. Проте місцеві депутати двері зуміли відчинити та вирвати з рук Бочарова та Муравки  хлопця”.

Зрозуміло, що після цих подій представники “Свободи” звернулися до правоохоронних органів з вимогою дати оцінку діям Бочарова.

Версія Партії Регіонів

Очевидно, також і те, що Михайло Бочаров має протилежну думку з приводу цих подій. Зокрема, на сайті обласної партії регіонів розміщений матеріал “П’ятеро представників “Свободи” вчинили напад на міського голову Збаража”. Зокрема, у тексті йдеться, що  “після сесії Михайло Бочаров попрохав розповсюджувача листівок дати пояснення з приводу наклепницької інформації, викликавши представника міліції.

Однак депутат Збаразької районної ради від „Свободи” Юрій Дмитришин, у насильницький спосіб, намагався перешкодити діям голови. Він та ще четверо депутатів–„свободівців” Збаразької міської ради з погрозами фізичного насильства та нецензурною лайкою вдерлися в приміщення міськвиконкому, брутально виламавши двері.

Під час нападу міському голові завдано значних тілесних ушкоджень, також пошматовано одяг. З травмами та високим артеріальним тиском Михайло Бочаров доставлений до лікарні (каретою швидкої допомоги) та госпіталізований”, – стверджують “регіонали”.

Міський голова Збаража також звернувся до правоохоронних органів з повідомленням про вчинене правопорушення.