Ще одне дивне оголошення на сайті міськради, яке нам гріх не прокоментувати. Йдеться про документ із заковиристою назвою:

Повідомлення про оприлюднення проекту регуляторного акта Проект рішення Тернопільської міської ради «Про впорядкування продажу пива, слабоалкогольних та алкогольних напоїв в роздрібній торговельній мережі міста»

Відразу попереджаємо, не намагайтесь прочитати цю назву вголос – язика зламаєте. Але то лише квіточки. Якщо влада звертає на щось пильну увагу, значить ягідки не за горами.

Минулого року з ініціативи нині панівної в Тернополі партії в парках заборонили пити і продавати улюблений напій мільйонів – пиво. Ідея може і правильна, але виконання… як завжди. Молодь ховала пляшки з пивом в пакети, рукави, сумки та наливала в пляшки з під коли та соку і так собі відпочивала. Міліція замість ловити хуліганів, циганів і ексгібіціоністів із завзяттям бігала за компаніями підлітків і перетрясала їхні особисті речі. Все у пошуках страшного зла – ПИВА. За одну знайдену плящину могли запакувати до відділку кількох. Зате “Свобода” на виборах мала про що балакати – ось побороли “зеленого змія”.

Тому коли готується якесь нове рішення – курцям і випивайлам слід боятися і битися в істериці. Бо за них та їхні звички взялися зі всією силою. Бо як пишеться:  Проект передбачає впорядкування продажу пива, слабоалкогольних та алкогольних напоїв в роздрібній торговельній мережі міста з метою впровадження державної політики щодо попередження вживання слабоалкогольних та алкогольних напоїв серед населення” За вами вже йдуть, шановні любителі папіроски і горілочки!

Єдиний порятунок, об’єднатися для захисту конституційних прав і бігом писати свої петиції пану Надалу, може змилостивиться? Пропозиції та зауваження до “пивного” проекту можна надавати в письмовій формі поштою за адресою: м. Тернопіль, вул. Коперника, 1, факсом 52-76-79 або електронною поштою за адресою: torguprav@mail.ru.