Як стало відомо нашому кореспонденту з джерел наближених до міського відділу освіти в одній з шкіл Тернополя зафіксовано вже 4 випадки вірусного гепатиту.

Захворіли учні, які навчаються у загальноосвітній школі №16. Зараз вони проходять лікування. Не зважаючи на таку загрозливу ситуацію у школі триває навчання, ніяких особливих дезинфекційних заходів не ведеться, їдальня, яку відвідували захворілі – працює в звичайному режимі.

Захворювання на цю неприємну і небезпечну хворобу часто трапляється у місцях, де недотримуються правил санітарії та гігієни.

Для довідки: Гепати́т (грец. ἡπατῖτις від грец. ἥπαρ, «печінка») — загальна назва гострих та хронічних дифузних запальних захворювань печінки.

Один з найпоширеніших та виснажуючих симптомів серед хворих гепатитом — це втома, універсальний симптом для усіх типів захворювань печінки, який не обов’язково корелює із гостротою хвороби печінки. Виділяють дві основні форми клініки гепатитів: гостру та хронічну.

Гостра форма найбільш характерна для гепатитів вірусної природи, а також для гепатитів викликаних отруєнням сильними отрутами. При гострій формі розвитку гепатита спостерігається помітне погіршення загального стану хворого. Гострий гепатит, як правило, закінчується повним одужанням хворого, однак у деяких випадках спостерігається перехід гострої форми хвороби у хронічну.