Від заарештованого керівника Тернопільської облорганізації ВО «Тризуб», 21-річного Василя Лабайчука, якого разом з іншими націоналістами звинувачують у підриві пам’ятника Сталіну у Запоріжжі, четверту добу немає жодних звісток.

Про це повідомив 13 січня ЗІКу батько хлопця Іван Лабайчук.

Василя забрали з дому увечері 9 січня, а я досі не знаю, де його тримають. Спершу мені казали, що у Тернополі, потім дійшли чутки, що повезли у Запоріжжя через Київ. На зв’язок Василь теж не виходить. Міліціонери, які 10 січня провели обшук у нашому будинку, відповіді про місцезнаходження сина не дали, – розповів Іван Лабайчук.

Чоловік зазначив, що при обшуку забрали особисті речі хлопця, цифрові носії та літературу. Зокрема, вилучили книги «Роман Шухевич у документах», «Степан Бандера – символ революційної безкомпромісності», «Симон Петлюра» та ін. Крім того, з дому «тризубівця» забрали його одяг з національно-патріотичної символікою, а також переписали всі номери з телефону батька.

Як розповів Іван Лабайчук, він написав заяву про зникнення сина, однак у тернопільській міліції взагалі відмовляються коментувати ситуацію із затриманням хлопця, посилаючись на те, що кримінальну справу завели в іншому регіоні.

Нагадаємо, упродовж 8-10 січня міліція заарештувала понад десять чільних учасників ВО «Тризуб» імені С. Бандери. Їм висунули звинувачення у тероризмі – у зв’язку з вибуху пам’ятника Сталіну у Запоріжжі. Організація свою причетність до підриву заперечила.

Фото “20 хвилин”