Цієї суботи, 15 вересня, мешканці Вишнівецької об’єднаної територіальної громади на її другому дні народженні показали, що вміють і працювати, і відпочивати.

Тисячі мешканців старовинного Вишнівця вийшли на вулиці святкового селища, щоб відзначити свій маленький, але важливий ювілей – День громади.

Народні гулянки, які супроводжувала вулична торгівля і виступи творчих колективів і гуртів творчої молоді веселили вишнівчан від ранку. Крок за кроком дійство перемістилося у Вишнівецький палацово-парковий комплекс, де своє уміння і талант показали заклади освіти та культури і дитячі танцювальні колективи.

У програмі свята не загубилися атракціони й дитячі забави. Відтак, чи не найголовнішим дійством стало відкриття світлового фонтану у центрі селища. Надвечір навколо нової конструкції зібралося населення  майже всього Вишнівця і усіх старостинських округів, які увійшли в громаду.

Виконавчий директор Тернопільського регіонального відділення радо привітав весь колектив Вишнівецької ради, а також усіх вишнівчан: «Радий вітати Вас з маленькою річницею Вишнівецької ОТГ. Мені приємно вітати ще й з того приводу, що 29 серпня позачерговою сесією Вишнівецької селищної ради було прийнято рішення про те, що Вишнівецька ОТГ увійшла до складу  Асоціації міст України. До слова, тепер Тернопільське РВ АМУ налічує 34 члени – міста/селища/села Тернопільської області. Також хочу додати, – продовжує Ігор Гірчак, -Ми постійно моніторимо громади Тернопільської області і варто віжзначити, що Вишнівецька ОТГ у числі лідерів об’єднаних громад Тернопільщини. Дякую Вам Володимире Васильовичу та Вашій перспективній команді за те, що кожного дня робите все, щоб громада розвивалася».

– Найбільшою перевагою громади є люди, які створили її та продовжують  творити свою  історію. Прекрасний менеджмент, який зайшов у Вишнівецьку селищну раду здивував багатьох. Не приховаємо, що навіть наш Тернопільський Центр розвитку місцевого самоврядування, який добре знає цю об’єднану громаду, бо від початку причетний до її створення, не відразу повірив, що їм вдасться створити такий ефективний менеджмент. Молодий, несподіваний для усіх, голова Вишнівецької селищної ради Володимир Кравець, який два роки тому виграв вибори «на ура», справді підтвердив, що вишнівецький люд сприймає його безальтернативно. Винятково на Вишнівеччині прекрасна логістика (міжнародна траса Порубне – Брест), історико-культурний брендинг, – відреставрований Вишнівецький палацово-парковий комплекс (Вишнівецький палац), у якому народився засновник Запорозької Січі Дмитро (Байда) Вишневецький, ефективний менеджмент, працьовиті люди та багато чого іншого робить громаду привабливою для інвестора і розвитку цієї території. Не в кожній громаді можна побачити стільки дітей та молоді. Якщо є діти, то ця громада має великі перспективи, – зазначив директор  Тернопільського Центру розвитку місцевого самоврядування Віктор Литвинчук.

До слова, завершенням святкування стала святкова дискотека під відкритим небом, яка об’єднала усіх, як молодих так і старших.